KNAUF SUVA GRADNJA

Proizvodi Knauf je multinacionalni aktivni proizvođač građevinskog materijala i sistema suve gradnje. Knauf odlikuju odvažnost u vizijama, inovacije i investicije kao i brze odluke i kreativnost zaposlenih. Nastao od tradicionalnog poslovanja sa gipsom, razvio se u grupaciju sa oblastima delovanja: suva gradnja, tehnika izolacionih materijala, malteri, i mnogi drugi.

 


Prilikom adaptacije stana, najviše vremena, uz puno buke i muke, troši se za uklanjanje postojećih zidova i pravljenje novih. Kako ove „prljave“ radove zaobići i brzo dobiti nove zidove?

Da bi se skratilo vreme izvođenja (u odnosu na klasičan sistem gradnje: zidanje opekom i malterisanje) arhitekte sve češće koriste pregradne gipsane zidove u enterijeru.

Pomoću gipskartonskih ploča mogu se lako izvesti razni oblici zidova kao i danas veoma popularne niše.

 

Razbijanje predrasuda o (ne)kvalitetu pregradnih zidova

Najveća zabluda danas kod većine neupućenih ljudi jeste da se kroz gipsane zidove prenosi zvuk ili da ne može da se okači slika ili neki drugi teži element. Potpuno pogrešno mišljenje! Kao prvo, ukoliko se pregradni zidovi dobro izvedu mogu da nose i teže viseće elemente kao što su police, masivna ogledala i slično. Što se tiče prenošenje buke, zvučna izolacija kod ovakvih rešenja je jako dobra (od 45 dB do 69 dB) i zavisi od podkonstrukcije i slojeva ploča.

ZAINTERESOVANI STE KNAUF SUVU GRADNJU?